- Oyun Türü
- 3DCG

DİKKAT: İncelemesini yaptığım bu oyun sitemizde bulunmamaktadır, en azından İngilizcesi siteye eklenirse çok güzel olur.
HİKÂYENİN ANA TEMELLERİ
Suç geçmişi olan bir polis danışmanısınız. Vakalara yaklaşımınız sizi diğerlerinden oldukça farklı bir yere konumlandırıyor. Olayları çözüş şekliniz herkes tarafından hoş karşılanmasa da vakaları hızlı bir şekilde sonuca ulaştırmanızdan ötürü, departmanın vazgeçilmezi olmuş durumdasınız. Bir yandan karanlık iç güdülerinizi bastırmaya çalışıyor ve sürekli susmak bilmeyen aklınızla mücadele ediyorsunuz, diğer yandan da bitmek tükenmek bilmeyen vakaları bir sonuca ulaştırmaya çalışıyorsunuz.
Yol boyunca pek çok karakterle tanışacak, onları dinleyecek ve kimin suçlu veya suçsuz olduğunu bulmaya çalışacaksınız. Aldığınız kararlar ve yapmış olduğunuz seçimler birçok şeyi etkileyecek. En ufak ipucu bile bir kişinin hayatına mâl olabilir, kimin suçlu olabildiğini bulabilecek misiniz yoksa başarısız mı olacaksınız?
+ OYUNUN İYİ YANLARI
+ İyi bir hikâye ve detaylı bir işleniş
+ The Mentalis'ten esinlenilmiş ve güzel bir şekilde yansıltılmış.
+ Oyundaki karakterler kişilik ve içerik bakımından dopdolu.
+ Oyundaki görsel sahneler gerçekten çok güzel.
+ Karakterler görsel anlamda başarılı ve görsel çözünürlük yüksek seviyede.
+ Yaptığımız seçimler oyuna doğrudan etki ediyor.
+ Oyunun dedektiflik mekaniği çok iyi yapılmış, kendimizi gerçekten dedektif gibi hissediyoruz.
+ Oyunun evreni ve oluşturduğu ambiyans sizi içine çekiyor.
+ Oyunun birden çok sonu var ve birden fazla kez oynanabilirliğe sahip.
- OYUNUN KÖTÜ YANLARI
- Birkaç animasyon sahnesinin açısı kötü.
- Oyunun sonları biraz daha uzun olabilirdi.
- KENDİ OYUN TECRÜBEM VE DEĞERLENDİRMEM -
Undergrad Steve2'in ikinci oyunu, oyunumuz oldukça fazla bir şekilde The Mentalist dizisinden esinlenmiş, tabii bu esinlenmeyi yaparken de iyi bir iş çıkardığını söylemek istiyorum, sadece 6-7 ayda böyle bir oyun yapabilmek gerçekten muazzam bir iş, yapımcıyı ve ekibini gerçekten tebrik ediyorum. Gerçekten çok güzel bir uyarlama olmuş, özellikle cinayet sahneleri, oluşturulan ortamlar ve cinayetleri bulmamız için oluşturan mekanik gerçekten çok güzel olmuş.
Seçimlerimiz ve cinayet sırasında bulduklarımız da direkt olarak hikâyeye etki ediyor. Ayrıca oyunda isterseniz açık ilişki yaşayabiliyorsunuz, bu sadece sizin için geçerli olabiliyor ya da eşiniz de buna dahil oluyor, eğer isterseniz de eşinize sadık bir şekilde hikâyeyi ilerletiyorsunuz. Tabii bunu oyunun başlarında seçmeniz gerekiyor, buna bağlı olarak ilerleyen bölümlerde göreceğiniz sahneler değişkenlik gösterebiliyor. Açıkçası oyuncuya bu denli irade verilmesi ve seçenek sunulması benim çok hoşuma gitti.
Karakterler kişilik anlamında gerçekten muazzam olmuş, her biri ayrı bir kafa, her birisi olaylara farklı farklı tepkiler veriyor. Karakterlerle konuşurken oyunun evrenine dahil olabildiğinizi hissediyorsunuz, boş bir duvara konuştuğumuz pek çok oyun var, ekip bu anlamda gerçekten güzel diyaloglar ve sahneler oluşturmuş. Esprili sahneler, fazla cüretkar sözler, yaşanan komik olaylar hikâyeye daha çok bağlanmanızı sağlıyor.
Görsel anlamda karakterler gerçekten başarılı olmuş, her biri iştahınızı kabartacak türden güzel. Görsel sahneleri de bir hayli beğendiğimi söylemek istiyorum, sahnelerden hd bir görüntü havasını alıyorsunuz, yani yüksek bir çözünürlüklü sahnelermizi var. Özellikle penetrasyon sahnelerinin çoğunun açısı kapalı, iyi açılar görebildiğimiz birkaç sahne var, şahsi olarak bu benim için kesinlikle bir eksik olmadı. Ben animasyon sahnelerini de beğendimi, 6-7 aylık bir süreç için kesinlikle bu kısma kötü diyemem, bazı oyunculara sahneler biraz yavan ve yavaş gelebilir. Genel anlamda oyun görsel anlamda doyurucu, özellikle göreceğiniz bazı sahneler gerçekten muazzam.
Müzik seçimleri, hikâye, karakterler ve oynanış, gerçekten her şey çok güzel bir şekilde inşa edilmiş. Oynarken çok keyif aldım ve oyunun bitmesini hiç istemedim. Oyunun uzunluğu 3-4 saat kadar ancak size sunduğu içerik gerçekten çok fazla. Oyunda görebileceğiniz farklı sonlar ve gidişatlar bulunuyor, bundan ötürü bütün sahneleri açmak isterseniz oyun süresi bir hayli uzayacaktır. Oyunun sonlarının biraz daha uzun olması isterdim ancak bu durumdan çok da şikayet ettiğimi söylemem.
Kimi oyunlar bu kadar içeriği 4-5 yılda bile veremiyor. Umarım ilerleyen aylarda buna benzer içerikte başka bir oyun daha görebiliriz ve mümkünse çok daha uzun olur

Açıkçası sadece 6-7 ayda böyle bir işi yapmak gerçekten her ekibin harcı değil. Oyunun inanılmaz bir oynanış uzunluğu yok ancak size gerçekten çok fazla içerik sunuyor. Dizi konseptlerini alıp oyun yapan pek çok yapımcı var ancak bunların çoğu başarısız oluyor. Çünkü hikâyeyi nasıl oluşturacaklarını bilmiyorlar ve evrene hakim olmadıkları için oluşturdukları şey tutkusuz oluyor.
Oyunu oluşturan ekipse sadece diziye değil dizinin oluşturduğu evrene ve karakterlere de hakim, bundan dolayı oynarken gerçekten büyük bir keyifle oynuyorsunuz. Dedektiflik, olay çözme, suç mahali ya da polisiye gibi unsurlar herkesin hayran olduğu konular değil. Bu tip konulardan hoşlanıyorsanız bence kesinlikle oyunumuza biz göz atın, bu konsepti sevmeyenlerin bile hayran kalacağı bir oyun olmuş.