Son Konular
Oho Usta Yanlış anlama ama şurada kayıt alın şuraya gelin hata alınca geri alın bilmem ne Bunları yapana kadar adamlar hatayı düzeltsinİlerlemediğinde baştan başlatıp tanıtım kısmını atlayıp deneyin hepsinde ilerliyor ise herhangi bir karakterin sahnesinde kayıt alın sonra oyuna girdiğinizde hata sayfası çıkacak Geri Al kısmına basın kaldığınız yerden devam ediyor ben bu şekilde oynadım.
Bu hata, çevirmenlerin metin içerisine % işaretinin hemen yanına kesme işareti %' (veya desteklenmeyen başka bir karakter) koymasından kaynaklanıyor. Çözmek için tek yapmanız gereken, oyunun hatalı çeviri kodlarını bellek üzerinde anında onaran ufak bir yama dosyası oluşturmak:senning annesinin günlük okuma kısmında 2 seçenek var ikisinide seçince hata verip oyun kapanıyor bir çözümü var mı?
Oyunde senning ve theodora ile ilerleyemiyorum ne yapmam lazım nasıl ilerlemem lazım sürekli işe gidiyorum ama yok theodora ilerlemiyo hiç aynısı senning ilede geçerli diğerleriyle ilerliyo ama bu ikisi ilerlemiyo hiç şimdi rachel ile belli seviyeye geldim o da senningde ilerle diyo ilerleyemiyorumki bana yardım edermisiniz kaldım böyle
Aynen oyun sorunlu kayıtlı oyunu acıyorum karakterlerin ilişki seviyeleri değişmiş oluyo her kayda girişte düzeltilsin öyle devam edixem ben
Herkes de aynı sorun var
Bu hata yüzünden size bir hata kodu gönderiyor mu ynai çok enderdir böyle bir hatanın yaşanması.Bende de senning le ilerleyemiyorum çözümü bulan var mı ya
Hata kodu gelmiyor oyun sanki o karakterlerin hikâyesi yokmuş gibi davranıyor diğerlerinin hikayesinde gözüküyor ama onların kendi hikayesinde ilerleme vermiyor tetiklenmesi gereken kısım tetiklenmiyor çeviri yaparken belki 5 kalpten sonra çık ama sınırı 4e çiz gibi birşey yapılmış olabilir kodlardaBu hata yüzünden size bir hata kodu gönderiyor mu ynai çok enderdir böyle bir hatanın yaşanması.
Ben androidden oynuyorum sevgili phoenixBu hata, çevirmenlerin metin içerisine % işaretinin hemen yanına kesme işareti %' (veya desteklenmeyen başka bir karakter) koymasından kaynaklanıyor. Çözmek için tek yapmanız gereken, oyunun hatalı çeviri kodlarını bellek üzerinde anında onaran ufak bir yama dosyası oluşturmak:
- Oyunun kurulu olduğu dizine gidin ve game klasörünün içine girin.
- Bu klasörün içine yeni bir metin belgesi oluşturun ve adını patch_error.rpy olarak değiştirin. (Dosya uzantısının .rpy olduğundan emin olun, patch_error.rpy.txt kalmamasına dikkat edin.)
- Oluşturduğunuz bu dosyayı Not Defteri ile açın ve içine aşağıdaki kodu kopyalayıp yapıştırın:
init 999 python hide:
import re
count = 0
# Geçersiz yüzde (%) işaretlerini bul ve düzelt
percent_re = re.compile(r'%(?![sdifg\%\[\(\{])')
for node in renpy.game.script.all_stmts:
if isinstance(node, renpy.ast.Say):
if node.what and "%" in node.what:
new_what = percent_re.sub("%%", node.what)
if new_what != node.what:
node.what = new_what
count += 1
# "Yaz tatilinin" gibi tırnak unutulmuş hatalı kısımları yakala ve metne geri yapıştır
attrs = getattr(node, "attributes", None)
if attrs is not None and len(attrs) > 0:
if u"yaz" in attrs or "yaz" in attrs:
attr_text = " ".join([str(a) for a in attrs])
if node.who is not None and node.who not in ("narrator", "extend", "e", "mc", "None"):
attr_text = str(node.who) + " " + attr_text
node.who = None
node.what = attr_text + " " + node.what
node.attributes = None
elif isinstance(node, renpy.ast.Menu):
new_items = []
for label, condition, block in node.items:
if label and "%" in label:
new_label = percent_re.sub("%%", label)
if new_label != label:
count += 1
label = new_label
new_items.append((label, condition, block))
node.items = new_items
- Dosyayı kaydedip kapatın. Artık oyuna girdiğinizde yama otomatik olarak devreye girecek ve çökme sorununu siz hiçbir şey hissetmeden düzeltecektir. Herhangi bir eski save (kayıt) dosyasıyla oynamaya devam edebilirsiniz.
Ben denedim olmadı ilerledi tüm istatistikler birinin sahnesinde kayıt aldım oyuna girince hata falan vermedi ilerletince hatta tüm istatistikler düştüİlerlemediğinde baştan başlatıp tanıtım kısmını atlayıp deneyin hepsinde ilerliyor ise herhangi bir karakterin sahnesinde kayıt alın sonra oyuna girdiğinizde hata sayfası çıkacak Geri Al kısmına basın kaldığınız yerden devam ediyor ben bu şekilde oynadım.
Androidde şu an o hatayı alan birisini görmedim ki o kısma gelene kadar hata veriyor önceliğimiz o hatanın nedeneni bulmakta eğer o kısım androidde de hata veriyorsa düzeltiriz.Ben androidden oynuyorum sevgili phoenix
Bu arkadasın bahsettiği hata sadece pc de mi veriyo
Evet kral oyunu önsözü atlayarak bastan oynayınca ilişkiler ilerledi takılı kalma gecti ama bu sefer de kayıtlı oyuna girince ilişkiler artıyo azalıyo bahsettiğiniz hata bu sanırımAndroidde şu an o hatayı alan birisini görmedim ki o kısma gelene kadar hata veriyor önceliğimiz o hatanın nedeneni bulmakta eğer o kısım androidde de hata veriyorsa düzeltiriz.
önsözü atladığınızda oyun ilerleme durumu atlanıyorsa o zaman sorun yoktur kayıtlı oyuna girip ilişkinizin artıp azalmasıda oyunun mekanik arızasından kaynaklıdır buna bir şey yapamayız maalesef. Senning sahnesinde androidde de oyundan atıyorsa bize bildirirsiniz.Evet kral oyunu önsözü atlayarak bastan oynayınca ilişkiler ilerledi takılı kalma gecti ama bu sefer de kayıtlı oyuna girince ilişkiler artıyo azalıyo bahsettiğiniz hata bu sanırım
Bu takılma durumunda size bir hata kodu vermiyor mu ne yazıyor?Önsözü atlasan bile oyunun herhangi bir yerinde ilerlememe sorunu tekrardan çıkıyor. Senning, Teodora, rachell üçlüsünden biri takılı kalıyor. Birkaç kere denedim birinde senning birinde Rachel takılı kaldı. Devam etsem belki diğerleride takılı kalıcak. Uğraştırıcı diye bıraktım.
Hata kodu yok. Dediğimiz gibi o üçlüden biri yada birkaçında ilerlememe sorunu çıkıyor. Normalde kızlara özel kırmızı noktalı hikayeler var ya o çıkmıyor.Bu takılma durumunda size bir hata kodu vermiyor mu ne yazıyor?
Bende o şekilde girmeyince VPN açıp giriyordum. Bı dene istersenoyun bende açılmıyor başlamıyor bile sebebi ne olabilir? herhangi bir hata kodu da vermiyor direkt açılmıyor yönetici olarak başlatmayı denedim gene olmadı yardımcı olursanız sevinirim.
Bu çok enteresan bir hata yani hata kodu ya da hatayı belirten bir traceback dosyası olmadığı için nasıl düzeltileceğini bilmiyorum oyunu tekrar baştan portladığımızda da bu hatanın devam edeceği ortada bizde çıkmaz bir durumdayız şu an.Hata kodu yok. Dediğimiz gibi o üçlüden biri yada birkaçında ilerlememe sorunu çıkıyor. Normalde kızlara özel kırmızı noktalı hikayeler var ya o çıkmıyor.
Kral ben onu oyuna bastan baslatıp önsözü atlayarak cözdüm ama bu sefer de kayıt alıp o kayda tekrar girdiğimde karakterlerin özellikleri değişiyoduHata kodu yok. Dediğimiz gibi o üçlüden biri yada birkaçında ilerlememe sorunu çıkıyor. Normalde kızlara özel kırmızı noktalı hikayeler var ya o çıkmıyor.
Tamam galiba sorunu anladım bazı etkinlikler o anda haritada otomatik tetiklenmesi gerekiyor ama tetiklenmeyince böyle tıkanıyor. Bazen de yaptığımız etkinlikleri yapılmış olarak görmüyor. Ren'py de sık rastlanan bir durum bunu yapımcının kendisi düzetmesi gerek.Senning de ve theodora da tıkandım yardım edebilirmisiniz
Şey yapsanıza eğer açılmışsa şehirde falcıya gidin.Tamam galiba sorunu anladım bazı etkinlikler o anda haritada otomatik tetiklenmesi gerekiyor ama tetiklenmeyince böyle tıkanıyor. Bazen de yaptığımız etkinlikleri yapılmış olarak görmüyor. Ren'py de sık rastlanan bir durum bunu yapımcının kendisi düzetmesi gerek.