House Chores İncelemesi - Türkçe Yetişkin Oyunlar - Adult Oyunlar - Steam Yetişkin Oyunları - Adult Oyun - Türkçe Adult Çizgi Roman

Hoş geldiniz Türkçe Yetişkin Oyunlar - Adult Oyunlar - Steam Yetişkin Oyunları - Adult Oyun - Türkçe Adult Çizgi Roman

Sitemize hoş geldiniz, içeriklerimize erişebilmek için sitemize üye olmalı veya giriş yapmalısınız. Bu sitenin içerikleri +18 yetişkin kişilere hitap etmektedir. Eğer 18 yaşından küçükseniz, siteden çıkmanız gerekmektedir. Sitemize kayıt olursanız, 18 yaşından büyük olduğunuzu doğrulamış sayılırsınız.

Son Konular

Ronaxian

Ronaxian

Güncelleme Abonesi
Twist Türkçe Erişimcisi
Doğasever
Kredi
5₺
Oyun Türü
2DCG
Ekran görüntüsü 2026-09-20 012534.png

DİKKAT: İncelemesini yaptığım bu oyun sitemizde bulunmamaktadır, en azından İngilizcesi siteye eklenirse çok güzel olur.

HİKÂYENİN ANA TEMELLERİ

Yaz tatilini evde geçiren ergenliği en hat safhada yaşayan erişkin bir gençsiniz. Üniversite çağına gelmiş biri olarak bu yaz güzel bir tatil geçirmek istiyorsunuz. Tabii evden çıkıp gezen bir tip olduğunuz söylenemez. Vaktinizin çoğunu bilgisayar oyunlarıyla geçiriyorsunuz. Ev sahibenize ev işlerinde yardımcı oluyor onun gönlünü hoş tutmaya çalışıyorsunuz.

Yaz tatiliniz oldukça sıkıcı geçiyor, beklenildiği gibi değil. Birden bir sabah vakti, üvey kız kardeşiniz ve halanız evde beliriyor. Onlar da bu yaz tatili için ev sahibenizin evini seçmiş gibi duruyor. Geçirdiğiniz bu monoton yaz tatili bir anda ilginç bir hâl alıyor.

+ OYUNUN İYİ YANLARI

+ Oyunun görsel ambiyansı.
+ Karakterlerin görsel anlamda güzel olması ve animasyonlar.
+ Animasyon sahnelerine ait efekt sesleri.
+ RPGM türüne göre oldukça basit bir görev sistemi olması.
+ Kolay bir oynanışa sahip olması.

- OYUNUN KÖTÜ YANLARI

- Hikâyenin klasik bir ev-harem hikâyesi olması.
- Karakterlerin çok derinlemesine işlenmemesi.
- Oyundaki diyalogların basitliği ve yetersizliği.

- KENDİ OYUN TECRÜBEM VE DEĞERLENDİRMEM -

Siren'in 4'üncü oyunu. Hikayesel olarak ensest bir temayı işliyor ya da daha doğrusu ev hikâyesini konu alan, evin dışına çıkmayan klasik bir RPGM hikâyesi de işleniyor diyebiliriz. Hikâye anlamında çok beklentiye girmemeniz gerekli, çoğu RPGM oyununda olduğu gibi yapımımızda da hikâye geri planda. Evin içindeki birtakım işleri yaparak ve karakterlerle ilişkiler kurarak sahneleri elde etmeye çalışıyoruz. Öyle gezebileceğiniz açık bir dünya söz konusu değil, bütün bir hikâye evin içinde geçiyor. Ana amaç görevleri yap, karakterlerle ilişkini ilerlet ve sahneleri aç.

Görev sistemi diğer RPGM oyunlarındaki gibi değil, zorlayıcılık yok. Sadece evin içindeki belli yerlere tıklayarak ve karakterlerle iletişim kurarak oyunu ilerletiyorsunuz. Açıkçası bu oynanış kolaylığı benim hoşuma gitti, oyun bir RPGM'den daha çok bir Renpy gibi.

Karakterler kişilik anlamında dolu değiller, ne söylediklerini ya da ne anlattıklarını pek umursamıyorsunuz. Oyunun zaten böyle bir amacı yok, klasik ev-harem ilişkisi konu alınıyor. Bundan ötürü diyaloglar konusunda büyük beklenti içinde olmayın. Karakterler görsel anlamda gerçekten çok güzeller, animasyon sahnelerinin kimi yerlerde açısı çok kapalı, özellikle bazı penetrasyon sahnelerinin. Genel anlamda animasyonları çok başarılı bulduğumu söyleyebilirim, hepsi iştah kabartan derecede güzel olmuş. Oyunun en iyi yaptığı şeyler görsel sahneler ve animasyonlar olmuş.

Açıkçası normalde ortalama bir yapım olduğunu söylemek mümkün. Görev sisteminin kolay olması, özellikle oyunun art'ını çok beğenmem ve oynanışın cidden kolay olması gibi unsurlar, benim oyundan çok keyif almamı sağladı. Neredeyse 5-6 saatlik bir oynanış süremiz var ancak oyunun neredeyse hiçbir yerinde zorlanmadım veya ''ulan bunu nasıl yapacağız'' demedim. Bu benim için oyunu biraz ortalama üstü yaptı, tabii bu benim şahsi düşüncem, yoksa hikâye ve karakter bazında oyunun çok da detaylı olmadığını söylemem gerekli. Çıtır-çerez, kafa dağıtmalık bir yapım olmuş, ortalama bir yapım aslında ancak ben oynanışın kolaylığı ve art sebebiyle fazlasıyla keyif aldım.

Ekran görüntüsü 2026-09-20 012439.pngEkran görüntüsü 2026-09-20 012646.pngEkran görüntüsü 2026-09-20 012746.pngEkran görüntüsü 2026-09-20 012427.png

Gene zorlandığınız yerler olursa diye buraya bir rehber bırakıyorum dileyenler faydalanabilir:

Üst Alt